Το μήνυμα του ΙΜΟ για τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο...

Το μήνυμα του ΙΜΟ για τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο της Γουινέας

233
Το μήνυμα του ΙΜΟ για τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο της Γουινέας

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΜΟ, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Kitack Lim, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση του αριθμού και της σοβαρότητας των επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας. Στο πλαίσιο αυτό κάνει λόγο για την ανάγκη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων και των πληρωμάτων.

Μάλιστα, πρόσφατα στον Κόλπο της Γουινέας απήχθησαν 15 ναυτικοί από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Mozart». Eν τέλει, οι 15 Τούρκοι ναυτικοί απελευθερώθηκαν.

Σε εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ο κ. Lim αναφέρει ότι θα αναλάβει δράση για τον συντονισμό των πρωτοβουλιών όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων εκπροσώπων της βιομηχανίας με το Nigeria Maritime Administration and Safety Agency (NIMASA) και το Interregional Coordination Centre for the Implementation of Regional Strategy for Maritime Safety and Security in Central and West Africa (ICC).

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ καλεί τα πλοία να κάνουν χρήση των βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης για τη Δυτική Αφρική τις οποίες έχει εγκρίνει ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας αλλά και να καταγράφουν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες περιστατικά επιθέσεων.

Ο ΙΜΟ στοχεύει να συγκαλέσει ομάδα εργασίας για την ασφάλεια στη θάλασσα και ιδιαίτερα στον Κόλπο της Γουινέας στην επόμενη συνεδρίαση της Maritime Safety Committee, MSC 103, τον ερχόμενο Μάιο. Η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας θα δώσει την ευκαιρία στα κράτη-μέλη και σε διεθνείς οργανισμούς να συζητήσουν περισσότερες προοπτικές συνεργασίας για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΙΜΟ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.