Τα πρώτα VLGCs διπλού καυσίμου κατανάλωσης LPG της NYK

Τα πρώτα VLGCs διπλού καυσίμου κατανάλωσης LPG της NYK

209
Τα πρώτα VLGCs διπλού καυσίμου κατανάλωσης LPG της NYK

Στην ιδιοκτησία και διαχείριση πλοίων μεταφοράς LPG εισέρχεται η NYK, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την παραγγελία των δύο πρώτων VLGCs διπλού καυσίμου που θα καταναλώνουν LPG. Τα δύο πλοία θα κατασκευάσει το ναυπηγείο KHI Sakaide Works της Kawasaki Heavy Industries Ltd. και αναμένεται να παραδοθούν το 2022.

Με τη χρήση LPG ως ναυτιλιακού καυσίμου, τα παραγγελθέντα πλοία θα εκπέμπουν 85% λιγότερο SOx και 15% λιγότερο CO2 συγκριτικά με VLGCs που καταναλώνουν συμβατικά καύσιμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα νέα πλοία θα συμμορφώνονται και με τη φάση 3 των απαιτήσεων του EEDI. Στην ανακοίνωση της ΝΥΚ τονίζεται ότι, μέσω του φιλικού προς το περιβάλλον στόλου, η ιαπωνική εταιρεία θα παράσχει στο μέλλον υπηρεσίες μεταφοράς με χαμηλό ισοζύγιο άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι στον στόχο για μια βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, θα έχουν μήκος περίπου 230 μ., πλάτος 37,2 μ., ύψος 21,9 μ., ενώ η χωρητικότητα των δεξαμενών θα είναι στα 86.500 κ.μ.

Φωτό: www.nyk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.