Διώρυγα Παναμά: Νέο ρεκόρ στις διελεύσεις LNG carriers

Διώρυγα Παναμά: Νέο ρεκόρ στις διελεύσεις LNG carriers

138
Διώρυγα Παναμά: Νέο ρεκόρ στις διελεύσεις LNG carriers

Νέο ρεκόρ διελεύσεων LNG carriers κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα η Διώρυγα του Παναμά. Πιο συγκεκριμένα, 58 LNG carriers, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 6,74 εκατ. τόνων, διήλθαν από τη Διώρυγα του Παναμά τον Ιανουάριο. Τον Ιανουάριο του 2020, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 54 και 6,23 εκατ. τόνοι.

«Το επίτευγμα αυτό επιβεβαιώνει την ικανότητα του καναλιού να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις αλλαγές στις συνθήκες της αγοράς, όπως στην περίπτωση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, στις οποίες προσαρμοζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής του Καναλιού του Παναμά, Ricaurte Vasquez Morales.

«Για περισσότερο από έναν αιώνα, το Κανάλι του Παναμά έχει αποδείξει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Διώρυγα του Παναμά έχει προσαρμόσει τις δραστηριότητές της προκειμένου να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις συνεχείς αλλαγές στη ζήτηση για θαλάσσιες μεταφορές.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Ασία είχαν ως απόρροια να αυξηθεί η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και συνεπώς για LNG, εξέλιξη που με τη σειρά της αύξησε τις διελεύσεις πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Φωτό: www.pancanal.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.