Zim: Σε… ρηχά νερά η δημόσια εγγραφή της στη Νέα Υόρκη

Zim: Σε… ρηχά νερά η δημόσια εγγραφή της στη Νέα Υόρκη

150
Zim: Σε… ρηχά νερά η δημόσια εγγραφή της στη Νέα Υόρκη

H ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Zim ολοκλήρωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου την πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χωρίς όμως να καταφέρει να «ενθουσιάσει» το επενδυτικό κοινό.

Η εταιρεία προσέβλεπε στο να κεφαλαιοποιήσει την καλή εικόνα της ναυλαγοράς των containerships στη μετοχή της. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, καθώς η τιμή της μετοχής της άγγιξε τα $15, αριθμός ο οποίος είναι χαμηλότερος από το εύρος των $16-19/μετοχή που ανέμεναν επενδυτές και αναλυτές. Την ίδια ώρα, διατέθηκαν 14,5 εκατ. μετοχές, όταν εκτιμήσεις έκαναν λόγο για προσφορά περίπου 17,5 εκατ. μετοχών.

Από τη δημόσια εγγραφή της, η Ζim συγκέντρωσε $218 εκατ., ενώ η εταιρεία ανέμενε ότι θα αντλήσει κεφάλαια ύψους $300-500 εκατ. Η έλλειψη αυτή «ενθουσιασμού» για την έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Zim στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές εγείρει ερωτηματικά για άλλες μελλοντικές IPO εταιρειών του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου, όπως του ναυπηγικού ομίλου Korea Shipbuilding & Offshore Engineering.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.