Πειρατική επίθεση σε πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

    1312
    Πειρατική επίθεση σε πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

    Πειρατές επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο υπό σημαίας Λιβερίας, το MV Mozart, στον Κόλπο της Γουινέας, σκότωσαν ένα μέλος του πληρώματός του και απήγαγαν άλλους 15 ναυτικούς, ενημέρωσε η ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Dryad Global μέσω του ιστοτόπου της.

    Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Τετάρτη, περίπου 98 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Σάο Τομέ. Δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι δράστες.

    Κατά πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ, οι ναυτικοί που απήχθησαν είναι όλοι Τούρκοι, ενώ ο ναύτης ο οποίος έχασε τη ζωή του ήταν υπήκοος Αζερμπαϊτζάν.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πλοίαρχο του σκάφους Φουρκάν Γιαρέν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του τούρκου προέδρου, ο κ. Ερντογάν ενημερώθηκε ότι το Mozart πλέει προς την Γκαμπόν, με τρία μέλη του πληρώματός του που γλίτωσαν από την επίθεση των πειρατών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν μέτρα για να σωθεί το πλήρωμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Κατά την εταιρεία Dryad Global, το φορτηγό πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Λάγκος (Νιγηρία) προς την Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική) όταν υπέστη την επίθεση των πειρατών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.