Λιμάνι Corpus Christi: Νέα προβλήτα σε τερματικό πετρελαίου

Λιμάνι Corpus Christi: Νέα προβλήτα σε τερματικό πετρελαίου

132
Λιμάνι Corpus Christi: Νέα προβλήτα σε τερματικό πετρελαίου

Η Buckeye Partners, L.P. ανακοίνωσε την επιχειρησιακή λειτουργία και παράλληλα την εκκίνηση των εξαγωγών αργού πετρελαίου στη δεύτερη προβλήτα του τερματικού της South Texas Gateway (STG), στο λιμάνι του Corpus Christi του Τέξας, που ολοκληρώθηκε προσφάτως. Η ολοκλήρωση της δεύτερης προβλήτας επιτρέπει στην Buckeye να εξυπηρετεί πλέον ταυτόχρονα δύο πλοία, διευκολύνοντας περαιτέρω την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Βόρεια Αμερική προς τις παγκόσμιες αγορές.

Η Buckeye ανακοίνωσε επίσης τη φόρτωση του πρώτου VLCC tanker στη νέα προβλήτα του τερματικού STG, γεγονός που σηματοδοτεί άλλη μία σημαντική στιγμή τόσο για την εταιρεία όσο και για το λιμάνι του Corpus Christi, το οποίο η Buckeye φιλοδοξεί να αναβαθμίσει σε κορυφαίο κόμβο εξαγωγών ενέργειας για τους εγχώριους παραγωγούς.

Οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις του τερματικού STG είναι πλέον πλήρως λειτουργικές, με την τελική φάση κατασκευής των εγκαταστάσεων αποθήκευσης να ολοκληρώνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το α΄ τρίμηνο του 2021. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, η χωρητικότητα αποθήκευσης προϊόντων πετρελαίου του STG θα ανέλθει σε 8,6 εκατ. βαρέλια, με προοπτική επέκτασής της στα 10 εκατ. βαρέλια, με τη δυνατότητα διακίνησης από τις δύο προβλήτες του τερματικού να ανέρχεται πλέον σε 800.000 βαρέλια ημερησίως.

Ο τερματικός STG αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Buckeye Partners (50%) και των Phillips 66 Partners L.P. (25%) και Marathon Petroleum Corporation (25%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.