Iron ore: Αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών προς την Κίνα

Iron ore: Αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών προς την Κίνα

90
Iron ore: Αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών προς την Κίνα

Οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από το αυστραλιανό λιμάνι Hedland προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 16% τον Δεκέμβριο του 2020 συγκριτικά με τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω εξαγωγές ανήλθαν στους 40 εκατ. τόνους έναντι 34,44 εκατ. τόνων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Pilbara Ports Authority. Συνολικά οι εξαγωγές iron ore του αυστραλιανού λιμένα διαμορφώθηκαν στους 46,5 εκατ. τόνους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι αποστολές από τον μεγαλύτερο κόμβο εξαγωγών σιδηρομεταλλεύματος του κόσμου παρουσίασαν σημαντική αύξηση, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε κλειστός για 26 ώρες από τις 10 Δεκεμβρίου λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι τιμές iron ore τον περασμένο Δεκέμβριο έφτασαν στα $175/τόνο, καταγράφοντας ράλι εν μέσω εκτιμήσεων για ανάκαμψη της ζήτησης το 2021 και ανησυχιών για την προσφορά. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος παρέμεινε ανεπηρέαστο από τις εμπορικές διενέξεις Κίνας-Αυστραλίας, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά τις ροές εμπορευμάτων όπως άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.