Φιλιππίνες: Νέοι περιορισμοί στις αλλαγές πληρωμάτων

Φιλιππίνες: Νέοι περιορισμοί στις αλλαγές πληρωμάτων

1793
Φιλιππίνες: Νέοι περιορισμοί στις αλλαγές πληρωμάτων

Υπό τον φόβο εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορονοϊού, η Λιμενική Αρχή των Φιλιππίνων προχώρησε σε απαγόρευση αλλαγών πληρωμάτων πλοίων που προέρχονται από μια λίστα 21 χωρών έως τις 15 Ιανουαρίου. Η εν λόγω απαγόρευση ισχύει για τα λιμάνια της Μανίλα, Capinpin, Bataan, Sasa και Batangas.

Συνεπώς, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα απαγορεύεται η είσοδος σε ναυτικούς ξένης εθνικότητας οι οποίοι βρίσκονταν σε οποιαδήποτε από τις 21 αυτές χώρες έως και 14 ημέρες πριν αφιχθούν στις Φιλιππίνες. Οι χώρες αυτές είναι οι εξής: Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λίβανος, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, περιορισμοί ισχύουν και για τους Φιλιππινέζους ναυτικούς οι οποίοι βρέθηκαν σε κάποια από αυτές τις χώρες 14 ημέρες πριν μεταβούν στις Φιλιππίνες. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούν να μεταβαίνουν στη Μανίλα, ωστόσο θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ.

Φιλιππινέζοι ναυτικοί ή ναυτικοί ξένης εθνικότητας που δεν βρέθηκαν σε κάποια από τις 21 προαναφερθείσες χώρες θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά στη χώρα.

Αναμφίβολα, η κίνηση της Μανίλα επιδεινώνει το μεγάλο πρόβλημα της αδυναμίας αλλαγών πληρωμάτων ελέω της πανδημίας, το οποίο έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση κυρίως για τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, αλλά και για τις πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων.

Φωτό: Abir Sultan/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.