Πετρέλαιο: Τα σχέδια του Ιράκ για τις εξαγωγές μετά το 2023

Πετρέλαιο: Τα σχέδια του Ιράκ για τις εξαγωγές μετά το 2023

112
Πετρέλαιο: Τα σχέδια του Ιράκ για τις εξαγωγές μετά το 2023

Το Ιράκ στοχεύει να αυξήσει τις ποσότητες αργού πετρελαίου που μπορεί να εξάγει από τους λιμένες του σε 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από τις τρέχουσες τιμές των 3,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, δήλωσε ο Karim Hattab, αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αυξημένη χωρητικότητα θα είναι εφικτή μετά το 2023 και ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή 24 δεξαμενών αποθήκευσης.

Σε δήλωσή του ο Ιρακινός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι «το υπουργείο είναι πρόθυμο να επισπεύσει την ολοκλήρωση και την υλοποίηση έργων για την ανάπτυξη αποθηκών πετρελαίου στην περιοχή Al-Faw στην Μπάσρα, τα οποία θα στοχεύουν στην ενίσχυση και στη διατήρηση των εξαγωγών πετρελαίου». Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πρέπει να είναι σαφής η ανάγκη «διάκρισης μεταξύ της διαθέσιμης εξαγωγικής ικανότητας για το σύστημα εξαγωγής και της πραγματικής εξαγωγής που καθορίζεται από το υπουργείο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πραγματικών αναγκών στο μέλλον».

Τα σχέδια του υπουργείου στοχεύουν επίσης στην υλοποίηση του θαλάσσιου αγωγού από την αποθήκη στην περιοχή Al-Faw, επισήμανε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.