Η Κίνα πρωταγωνιστεί στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η Κίνα πρωταγωνιστεί στην εφοδιαστική αλυσίδα

152
Η Κίνα πρωταγωνιστεί στην εφοδιαστική αλυσίδα

Για πολλές εταιρείες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τις επιχειρήσεις-προμηθευτές τους μετά τις «ανωμαλίες» που προκλήθηκαν στην αλυσίδα εφοδιασμού λόγω της πανδημίας, η Κίνα παραμένει η πιο ελκυστική επιλογή εκτός της κύριας χώρας όπου εδρεύουν, σύμφωνα με έρευνα της Euler Hermes, θυγατρικής της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, η έρευνα της Euler Hermes δείχνει ότι το 94% των εταιρειών ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προσωρινές διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού τους. Ως απάντηση στις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, το 52% των εταιρειών δήλωσαν ότι είχαν λάβει προστατευτικά μέτρα, 55% ανέφεραν ότι σκέφτονται να αναζητήσουν νέους προμηθευτές τους επόμενους 6 έως 12 μήνες, ενώ στο ένα τρίτο των περιπτώσεων ότι σκέφτονται να αλλάξουν τους προμηθευτές τους.

Οι Κινέζοι προμηθευτές παραμένουν οι πιο δημοφιλείς εκτός των τοπικών, αναφέρει η έκθεση. Σύμφωνα με την έρευνα, η Κίνα εμφανίζεται στις τρεις πρώτες επιλογές για το 18% των ερωτηθεισών εταιρειών που σκέφτονται να αλλάξουν προμηθευτές. Η έρευνα διαπίστωσε ότι εταιρείες με έδρα τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν την Κίνα ως την πρώτη τους επιλογή μακράν της δεύτερης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου μεταξύ 1.181 εταιρειών στη Γερμανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Φωτο: MICHAEL REYNOLDS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.