Hapag-Lloyd: Παραγγελία για έξι ακόμα mega-containerships

Hapag-Lloyd: Παραγγελία για έξι ακόμα mega-containerships

228
Hapag-Lloyd: Παραγγελία για έξι ακόμα mega-containerships

Η Hapag-Lloyd επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την παραγγελία έξι ultra large containerships στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Τα πλοία θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 23.500 ΤΕUs έκαστο και αναμένεται να παραδοθούν στη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2023.

Τα containerships προορίζονται για τις τακτικές γραμμές Ευρώπης-Άπω Ανατολής, ως μέρος του δικτύου της THE Alliance, και θα αυξήσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Hapag-Lloyd στις εν λόγω γραμμές, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας της Hapag-Lloyd, τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονες και ιδιαίτερα αποδοτικές κύριες μηχανές, υψηλής πίεσης, διπλού καυσίμου. Η τεχνολογία των κινητήρων των πλοίων θα επιτρέψει την αξιοποίηση του LNG ως καυσίμου. Χάρη στην επαρκή χωρητικότητα των δεξαμενών αποθήκευσης συμβατικού καυσίμου των πλοίων, η εναλλακτική επιλογή λειτουργίας των κινητήρων σε συμβατικό καύσιμο θα είναι επίσης διαθέσιμη.

Ο Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd, ανέφερε: «Mε την επένδυση των έξι ultra large containerships κάνουμε ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού του στόλου μας. Επιπλέον θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.