Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Κίνα

Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Κίνα

268
Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Κίνα

Ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, με αναμενόμενα αποθέματα άνω των 100 δισ. κ.μ., βρέθηκε στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uyghur της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με την PetroChina.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, τα στοιχεία από τους προκαταρκτικούς ελέγχους δείχνουν ότι το κοίτασμα, που καλύπτει έκταση 156 εκατ. τ.μ., περιέχει 109 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου, δήλωσε ο Huo Jin, γενικός διευθυντής του κλάδου Xinjiang της PetroChina.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα νούμερα, αναμένεται να παράγονται έως και 610.000 κ.μ. φυσικού αερίου και 106,3 κ.μ. αργού πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με τον Huo Jin. «Η ανακάλυψη σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην εξερεύνηση φυσικού αερίου, η οποία θα εγγυηθεί περαιτέρω την προμήθεια φυσικού αερίου της εταιρείας μας και θα συμβάλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής», κατέληξε ο αξιωματούχος της PetroChina.

Φωτό: WEI LEUNG/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.