LPG carriers: Ένας νέος γίγαντας γεννάται

LPG carriers: Ένας νέος γίγαντας γεννάται

595
LPG carriers: Ένας νέος γίγαντας γεννάται

Η Epic Gas Ltd. και η Lauritzen Kosan A/S ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συμφωνία τους για τον συνδυασμό των στόλων τους και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους και για τη δημιουργία της BW Epic Kosan.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η ενοποίηση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στη θαλάσσια μεταφορά LPG, άλλων αερίων και πετροχημικών.

Τα 34 LPG carriers της Lauritzen θα προστεθούν στα 43 pressurised gas πλοία της Epic Gas. Η χωρητικότητα του συνδυασμένου στόλου των 77 πλοίων μεταφοράς LPG και αιθυλενίου θα κινείται σε ένα εύρος 3.500 έως 12.000 κ.μ. Τα 53 από αυτά τα πλοία θα είναι υπό την πλήρη ιδιοκτησία του νέου σχήματος.

Η BW Group θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BW Epic Kosan με μερίδιο 58%, ενώ ακολουθεί η J. Lauritzen A/S με μερίδιο 27%. Tailwind και Epic θα συμμετέχουν με τους υφιστάμενους μετόχους τους. Oι μετοχές της BW Epic Kosan θα συνεχίσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Euronext Growth Oslo.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.