Η Ινδία αποκρατικοποιεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή της εταιρεία

Η Ινδία αποκρατικοποιεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή της εταιρεία

288
Η Ινδία αποκρατικοποιεί τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή της εταιρεία

Η ινδική κυβέρνηση προχωρά με ένα σχέδιο αποκρατικοποίησης της μεγαλύτερης κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της χώρας, της Shipping Corp. of India, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και να γεφυρώσει το χάσμα του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει 296,9 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε 63,75% της μετοχικής της σύστασης. Επενδυτές μπορούν να καταθέσουν πρόταση ατομικά ή ως συμπράξεις, με την προθεσμία υποβολής να είναι η 1η Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η κρατική διοίκηση της Ινδίας προσβλέπει στο να αντλήσει $28,5 δισ. από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων το τρέχον οικονομικό έτος.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 η αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του υπουργικού συμβουλίου είχε εγκρίνει επί της αρχής την αποεπένδυση στη Shipping Corp. of India. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, τα όποια σχέδια πάγωσαν.

Φωτό: www.shipindia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.