Άμπου Ντάμπι: Νέος κόμβος για τη διακίνηση εμβολίων εναντίον του Covid-19

Άμπου Ντάμπι: Νέος κόμβος για τη διακίνηση εμβολίων εναντίον του Covid-19

137
Άμπου Ντάμπι: Νέος κόμβος για τη διακίνηση εμβολίων εναντίον του Covid-19

Ο λιμένας του Άμπου Ντάμπι στοχεύει να διαδραματίσει σημαντικό διεθνή ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στον Covid-19, αναπτύσσοντας βελτιωμένες δυνατότητες στην υπάρχουσα εφοδιαστική αλυσίδα που διαχειρίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε η Hope Consortium, μια νέα κοινοπραξία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με έδρα τα ΗΑΕ, μέλος της οποίας είναι και ο λιμένας του Άμπου Ντάμπι. Η νέα κοινοπραξία θα διευκολύνει τη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας, μέσω των υπηρεσιών του λιμένα του Άμπου Ντάμπι, στην αποθήκευση και στην άμεση διανομή περισσότερων των 70 εκατομμυρίων δόσεων νέων εμβολίων.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της σε αυτή την υγειονομική προσπάθεια, η Abu Dhabi Ports έχει δημιουργήσει μια αποθήκη ελεγχόμενης θερμοκρασίας 19.000 τ.μ. στη βιομηχανική ζώνη του Khalifa Abu Dhabi (KIZAD), η οποία στεγάζει ήδη περισσότερα από 1 εκατομμύριο φιαλίδια του εμβολίου. Η εγκατάσταση έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης εμβολίων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας, ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που απαιτούνται για τη συντήρηση ορισμένων εμβολίων. Η αποθήκη είναι εξοπλισμένη με συστήματα θερμοκρασίας και υγρασίας που παρακολουθούνται ψηφιακά μέσω ειδικών συστημάτων απομακρυσμένου ελέγχου.

Η κοινοπραξία Hope συστήθηκε και ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ, με έδρα το Άμπου Ντάμπι. Εκτός από τον λιμένα του Άμπου Ντάμπι, συμμετέχει ο εθνικός αερομεταφορέας Etihad Cargo, αλλά και άλλοι οργανισμοί και εταιρείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.