Μytilineos: Nέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αυστραλία

Μytilineos: Nέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αυστραλία

89
Μytilineos: Nέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αυστραλία

Νέο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 75 MW στην Αυστραλία απέκτησε η MYTILINEOS από την ESCO Pacific.

Η εν λόγω εξαγορά ανεβάζει το χαρτοφυλάκιο της Mytilineos στην Αυστραλία στα 290 MW, έχοντας εξαγοράσει το 2019 έξι έργα στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ, τρία εκ των οποίων (συνολικής ισχύος 120 MW) βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την ESCO Pacific, μια διακεκριμένη εταιρία ανάπτυξης έργων στην Αυστραλία. Η εξαγορά του έργου Wyalong παγιώνει τη θέση μας στην αγορά της χώρας».

Ο Steven Rademaker, Διευθύνων Σύμβουλος της ESCO Pacific, ανέφερε: «Η επίτευξη της συμφωνίας για το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong αποτελεί ορόσημο για την ESCO Pasific, ανεβάζοντας την ισχύ των ανεπτυγμένων έργων στην Αυστραλία στα 681MW και εδραιώνοντας την θέση της εταιρείας ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης έργων στην χώρα. Είναι χαρά μας να έχουμε εταίρο σε αυτό το έργο την Mytilineos και ανυπομονούμε για την αρχή των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο έργο».

Μόλις κατασκευαστεί, το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 30.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Φωτό: Samuel Faber/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.