
Την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας του Κουβέιτ, KIPIC ανέλαβε ο ΔΕΣΦΑ. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνων και ανατέθηκε στον ΔΕΣΦΑ, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας φάσης του σχετικού διαγωνισμού, αυτής των τεχνικών αξιολογήσεων και των συζητήσεων επί του συμβολαίου.
«Η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ΔΕΣΦΑ και των μετόχων του Snam and Enagás, που θα παρέχουν από κοινού τις υπηρεσίες τους, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάληψη του έργου. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει ο ΔΕΣΦΑ από τη διαχείριση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς, αλλά και του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα, είχε επίσης καταλυτική συμβολή στην ανάληψη του έργου», επισημαίνει ο ΔΕΣΦΑ.
Ο τερματικός σταθμός LNG αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως, με οκτώ δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, κάθε μία εκ των οποίων έχει χωρητικότητα 225.000m3. Σύμφωνα με την Κουβετιανή KIPIC, σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετήσει τους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, αλλά και να καλύψει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της χώρας για “καθαρότερο” καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
O διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη του έργου για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του τερματικού LNG της KIPIC από τον ΔΕΣΦΑ αποτελεί ενσάρκωση της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας για συμμετοχή σε περισσότερα διεθνή έργα. Με αυτή την εξέλιξη, ο ΔΕΣΦΑ αποκτά παρουσία στο αραβικό περιβάλλον και, μάλιστα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά project της περιοχής, το οποίο θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και κορυφαία τεχνική εμπειρία στον οργανισμό. Έτσι, το έργο έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην εδραίωση του ΔΕΣΦΑ ως μίας υψηλά ανταγωνίσιμης δύναμης σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στον τομέα της μεταφοράς αλλά και στη διαχείριση υποδομών φυσικού αερίου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: CPC CORP/ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΧ
Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών
Το δεύτερο της νεότευκτο ρυμουλκό παρέλαβε η εταιρεία SVS στην οποία συμμετέχουν τρεις σημαίνουσες εταιρείες του κλάδου: η Vernicos, η Spanopoulos και η Lyboussakis.…
Η κυβερνοασφάλεια των συστημάτων OT (Operational Technology) αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις πλωτές μονάδες παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO). Σε μονάδες όπως τα FPSO,…
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2% τον Ιούνιο του 2025, από 1,9% τον Μάιο, σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση της…
Με ταχύτατους ρυθμούς βαίνει η επέκταση του στόλου της CMA CGM, με την γαλλική εταιρεία τακτικών γραμμών να γιορτάζει πρόσφατα τα «βαφτίσια» ενός ακόμη…
Καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την αποανθρακοποίηση της ναυτιλίας τακτικών γραμμών, οι liner κολοσσοί «ποντάρουν» ολοένα και περισσότερο στη μεθανόλη ως εναλλακτικό καύσιμο. Στο…
Καθώς η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο της εκεχειρίας Ισραήλ-Ιράν, η ναυτιλιακή κίνηση στα Στενά του Ορμούζ…
Η First Quantum Minerals Ltd. άρχισε να μεταφέρει εκ νέου αποθέματα χαλκού από το ορυχείο της στον Παναμά, 19 μήνες μετά το κλείσιμο της…
Την παραλαβή ενός νεότευκτου LNG carrier, που θα ναυλωθεί στον καταριανό κολοσσό QatarEnergy, ανακοίνωσε η Knutsen LNG France. To «MRAIKH», μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ.,…
Ναυτικά Χρονικά | Gratia Publications
Λεωφόρος Συγγρού 132, ΤΚ 11745, Αθήνα
Τ: +30 2109222501
E: info@gratia.gr
Ιδιοκτησία: Gratia Εκδοτική ΙΚΕ