ΟΛΕ ΑΕ: Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

ΟΛΕ ΑΕ: Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

250
ΟΛΕ ΑΕ: Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Μεγάλες εκτάσεις της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ), δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, παραχωρούνται στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου, μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, προς ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των τοπικών κοινωνιών .

Ειδικότερα, αποδίδονται στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου χερσαία τμήματα του Λιμένος (όχι, τα λιμάνια), καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης και επανακαθορισμού της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε (Χ.Ζ.Λ. ΟΛΕ ΑΕ), με τις σύμφωνες γνώμες των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.) και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ν.-Πέραμος-Μεγάρων

Οι παραχωρούμενες εκτάσεις αφορούν χερσαία σημεία στη Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον για λιμενικές εργασίες και μέχρι σήμερα δεν εντάσσονται στα σχέδια ανάπτυξης του Λιμένα.

Η απόδοση της χρήσης των ανωτέρω εκτάσεων στους Δήμους αποσκοπεί στην αξιοποίηση τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και αποτελεί πράξη υποστήριξης τους καθώς έχει κοινόχρηστο και κοινωφελή σκοπό.

Η διαδικασία απόδοσης των εν λόγω εκτάσεων στους Δήμους της περιοχής επισφραγίζεται εντός των προσεχών ημερών με την τελική έγκριση της απόφασης του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα (Ο.Λ.Ε. ΑΕ) από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προς τον οποίο απεστάλησαν σήμερα από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, (σχεδιαγράμματα κ.α.) για να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.

παραλία-Ασπροπύργου--1024x683

 

Φωτό: www.elefsisport.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.