Ινδονησία: Η αύξηση της παραγωγής ζάχαρης σε πρώτο πλάνο

Ινδονησία: Η αύξηση της παραγωγής ζάχαρης σε πρώτο πλάνο

52
Ινδονησία: Η αύξηση της παραγωγής ζάχαρης σε πρώτο πλάνο

Η ινδονησιακή κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες αύξησης της παραγωγής ζάχαρης, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις στον κλάδο, να αποφύγει τις ελλείψεις στην προσφορά και ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές, καθώς η χώρα επιχειρεί να ανακάμψει από τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας συνεργάζεται με ιδιωτικές επιχειρήσεις και εντατικοποιεί τις εργασίες του για την εκμετάλλευση 200.000 εκταρίων στο νησί Java, με σκοπό την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων. Στόχος της ινδονησιακής κυβέρνησης είναι η αύξηση της παραγωγής ζάχαρης κατά 670.000 τόνους έως το 2023 και η μείωση των εισαγωγών.

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο καταγράφηκε έλλειμμα στην αγορά, με αποτέλεσμα η τιμή να αυξηθεί και να ξεπεράσει τα $1,42/κιλό, ενώ οι όποιες στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, απόρροια του Covid, οδήγησαν την εγχώρια τιμή στο αποκορύφωμά της τον Απρίλιο. Μπροστά στις ελλείψεις που σημειώθηκαν σε περίπου τριάντα επαρχίες της χώρας, η κυβέρνηση προώθησε μέτρα, όπως η χαλάρωση των εισαγωγών, για τη διασφάλιση των απαραίτητων προμηθειών τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Γεωργίας, η παραγωγή ζάχαρης θα αγγίξει τους 2,2 εκατ. τόνους, αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος από το 50% της εκτιμώμενης ζήτησης. Ως εκ τούτου, η Ινδονησία βασίζει πολλά στις εισαγωγές της για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της. Το 2019 εισήγαγε 4 εκατ. τόνους ζάχαρης, με τις Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Αυστραλία, Νότια Κορέα, Μαλαισία και Σιγκαπούρη να αποτελούν τους κορυφαίους εξαγωγείς.

Φωτό: Alejandro Bolivar/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.