Η ναυτιλία στον δρόμο προς το 2021

Η ναυτιλία στον δρόμο προς το 2021

373
Η ναυτιλία στον δρόμο προς το 2021

O οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναθεώρησε το outlook για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία σε σταθερό για το 2021, απόρροια των βελτιωμένων συνθηκών στην αγορά των containerships και των bulk carriers.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του οίκου αναφορικά με τις προοπτικές της ναυτιλίας το 2021, η συνετή διαχείριση της χωρητικότητας, ιδίως στην αγορά των containerships, θα δώσει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να επωφεληθούν από τη μερική ανάκαμψη της ζήτησης το επόμενο έτος, με δεδομένες τις εκτιμήσεις για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η Fitch Ratings σημειώνει ότι τροχοπέδη για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας το επόμενο έτος ίσως αποτελέσουν η μικρότερη του αναμενομένου ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και η εμφάνιση επιπλέον κυμάτων έξαρσης του κορονοϊού, τα οποία θα αποδυναμώσουν τη ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά του Q2 του 2020.

«Η ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων θα δεχτεί πίεση από δυνητική αύξηση του εμπορικού προστατευτισμού κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από την πανδημία και από το αποτέλεσμα του Brexit», σημειώνεται επίσης στην έκθεση.

Τέλος, ειδική μνεία γίνεται από τη Fitch Ratings στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ και της ΕΕ, τονίζοντας ότι ενδέχεται να επηρεάσουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του κλάδου κυρίως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των επιμέρους ναυτιλιακών αγορών.

Φωτό: Stephen Morrison/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.