Η Σεούλ επενδύει στην αιολική ενέργεια

Η Σεούλ επενδύει στην αιολική ενέργεια

86
Η Σεούλ επενδύει στην αιολική ενέργεια

Η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας στη Δανία, Ørsted, δημοσίευσε το σχέδιο κατασκευής ενός νέου αιολικού πάρκου, δυναμικότητας 1,6 GW, στην παράκτια περιοχή της πόλης Ίντσον, στο βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Κορέας.

Εφόσον το έργο λάβει το «πράσινο φως» και ολοκληρωθεί, οι ενεργειακές απαιτήσεις 1,4 εκατ. νοτιοκορεατικών νοικοκυριών θα καλύπτονται με «καθαρή» ενέργεια, ενώ η παραγόμενη ποσότητα ανθρακικών αέριων ρύπων, σε ετήσια βάση, υπολογίζεται μειωμένη κατά 4 εκατ. τόνους.

Πολύ σημαντική εκτιμάται ότι θα είναι η συνεισφορά του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο του «Green New Deal» και για τον στόχο που έθεσε η Νότια Κορέα να επιτύχει την πλήρη απαλλαγή από ρύπους έως το 2050, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.

Επίσης, το εγχείρημα αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις τρισεκατομμυρίων και να ευνοήσει συνολικά τις οικονομικές δραστηριότητες, παράλληλα με τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Φωτό: Steve Barker/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.