Νέο κοίτασμα 22 δισ. βαρελιών στα ΗΑΕ

Νέο κοίτασμα 22 δισ. βαρελιών στα ΗΑΕ

193
Νέο κοίτασμα 22 δισ. βαρελιών στα ΗΑΕ

Την ανακάλυψη σημαντικών ανακτήσιμων μη συμβατικών πετρελαϊκών πόρων που βρίσκονται στην ξηρά, οι οποίοι εκτιμώνται σε 22 δισ. βαρέλια, και την αύξηση των συμβατικών αποθεμάτων πετρελαίου κατά 2 δισ. βαρέλια ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου (SPC) του Άμπου Ντάμπι.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση του SPC και του πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι, όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε το φιλόδοξο σχέδιο ύψους 448 δισ. AED ($122 δισ.) για την περίοδο 2021-2025 όσον αφορά την «έξυπνη ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) στοχεύει να ενισχύσει με πάνω από 160 δισ. AED ($43,6 δισ.) την οικονομία των ΗΑΕ μεταξύ 2021-2025.

Η εισροή κεφαλαίων στην τοπική οικονομία θα επιτραπεί από το πρόγραμμα ADNOC In-Country Value (ICV), το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια νέων τοπικών και διεθνών συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών για τον ιδιωτικό τομέα, στην προώθηση της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους πολίτες του εμιράτου.

Φωτό: Ali Haider/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.