MOL: Στόχος, η άμεση επικοινωνία θάλασσας-στεριάς

MOL: Στόχος, η άμεση επικοινωνία θάλασσας-στεριάς

136
MOL: Στόχος, η άμεση επικοινωνία θάλασσας-στεριάς

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines, Ltd., σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρεία MOL Information Systems, Ltd., ανακοίνωσε την ανάπτυξη της εφαρμογής «Online ABLOG», που συλλέγει δεδομένα από τα πλοία του στόλου της και τα παρέχει σε πραγματικό χρόνο σε κεντρικά συστήματα στη στεριά.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου σημαντικού εγχειρήματος, η Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. συνεργάστηκε με την εταιρεία Microsoft Japan Co., Ltd. κατά κύριο λόγο για την επίλυση των ζητημάτων σύνδεσης στους servers και τη βελτιστοποίηση της δορυφορικής ταχύτητας μετάδοσης των πληροφοριών.

Παραδοσιακά, η επικοινωνία πληροφοριών μεταξύ πλοίου και στεριάς πραγματοποιείται αρχικά με την καταχώριση δεδομένων σε εξειδικευμένα προγράμματα και κατόπιν με την αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ωστόσο η διαδικασία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Η νέα εφαρμογή απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία στο σύνολό της, καθώς δεν υφίσταται πλέον η ανάγκη χρήσης εξειδικευμένων λογισμικών, ενώ ο χρόνος μεταφοράς των πληροφοριών σχετικά με την ώρα άφιξης και αναχώρησης από λιμένες, τον χρόνο ναυσιπλοΐας, τη θέση του πλοίου, την ταχύτητα πλοήγησης, τη λειτουργία μηχανολογικών συστημάτων και τα αποθέματα καυσίμου είναι πρακτικά ελάχιστος.

Η εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. έχει ήδη εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λογισμικό σε 197 πλοία του στόλου της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.