Κίνα: Μείωση δημοσιονομικών εσόδων

Κίνα: Μείωση δημοσιονομικών εσόδων

67
Κίνα: Μείωση δημοσιονομικών εσόδων

Τα δημοσιονομικά έσοδα της Κίνας κατέγραψαν ετήσια μείωση 5,5% περίπου στα 15,85 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 2,42 τρισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα φορολογικά έσοδα κατέγραψαν ετήσια μείωση 4,6% από την προηγούμενη χρονιά, στα 13,5 τρισεκατομμύρια γουάν, κατά την ίδια περίοδο.

Τα έσοδα από το ΦΠΑ, που αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή δημοσιονομικών εσόδων για τη χώρα, μειώθηκαν κατά 11,4% στα 4,82 τρισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου των Οικονομικών.

Η κεντρική κυβέρνηση συγκέντρωσε περίπου 7,36 τρισεκατομμύρια γουάν κατά την ίδια χρονική περίοδο, καταγράφοντας ετήσια μείωση κατά 8,7% από την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα δημοσιονομικά έσοδα των τοπικών διοικήσεων μειώθηκαν κατά 2,4% στα 8,49 τρισεκατομμύρια γουάν.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, δείχνουν ότι ετήσια μείωση κατά 0,6%, στα 18,94 τρισεκατομμύρια γουάν, κατέγραψαν και οι δημοσιονομικές δαπάνες της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Li Yang/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.