Εγκαινιάζεται ο πρώτος τερματικός σταθμός οχημάτων στο Ζουσάν

Εγκαινιάζεται ο πρώτος τερματικός σταθμός οχημάτων στο Ζουσάν

101
Εγκαινιάζεται ο πρώτος τερματικός σταθμός οχημάτων στο Ζουσάν

Το κινεζικό εμπορικό λιμάνι στο Ζουσάν εγκαινίασε τον πρώτο του τερματικό σταθμό οχημάτων. Ο σταθμός, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο του Ντινγκχάι, εξυπηρετεί πλοία κλάσης έως 70.000 t ενώ έχει χωρική δυναμικότητα 600.000 οχημάτων ετησίως.

Ως ο πρώτος τερματικός σταθμός οχημάτων στο Ζουσάν, αναμένεται να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών, που συμπεριλαμβάνει και τα Ro-Ro πλοία που διασχίζουν τον ποταμό Γιανγκτσέ. Επίσης, αναμένεται να υποστηρίξει την πολυεπίπεδη ανάπτυξη του λιμένα του Nινγκμπό-Ζουσάν.

Το 2018, η εταιρεία China Merchants Port εξαγόρασε την εταιρεία Zhoushan Logistics, που έως τότε διαχειριζόταν τη συνολική ανάπτυξη του τερματικού σταθμού στο Ζουσάν. Ο σταθμός αποτελεί επίσης τον πρώτο τερματικό οχημάτων που διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο η εταιρεία China Merchants Port και, μέσω της εκμετάλλευσής του, αναμένεται η περαιτέρω ανάπτυξη του εφοδιαστικού δικτύου οχημάτων και συνολικά η βελτίωση των λιμενικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεών της.

Φωτό: YNA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.