Ιταλοί εφοπλιστές: «Να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα των θαλάσσιων μεταφορών»

Ιταλοί εφοπλιστές: «Να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα των θαλάσσιων μεταφορών»

86
Ιταλοί εφοπλιστές: «Να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα των θαλάσσιων μεταφορών»

Στη σημασία των θαλάσσιων μεταφορών για την καθημερινή ζωή και την οικονομία, τόσο της Ιταλίας όσο και γενικότερα, καθώς «όλα ή σχεδόν όλα έρχονται από τη θάλασσα: από τα τρόφιμα έως την ενέργεια, μέχρι και τα ρούχα μας», αναφέρθηκε ο Luca Sisto, γενικός διευθυντής της Confitarma.

Ο επικεφαλής της Ένωσης των Ιταλών εφοπλιστών, μιλώντας σε πάνελ, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, εξαρτόμαστε από το sea-blindness» και συνέχισε αναφέροντας ότι «είναι απαραίτητο να βρούμε τη σωστή φόρμουλα για να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα των θαλάσσιων μεταφορών. Δεν είναι τυχαίο ότι, από την αρχή της πανδημίας, η (σημ. ιταλική) κυβέρνηση υπέδειξε ότι οι υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών δεν μπορούν να διακόψουν με κανέναν τρόπο, καθώς είναι απαραίτητες για να διασφαλιστούν ο απαραίτητος εφοδιασμός που χρειάζεται η χώρα και οι συνδέσεις με τα νησιά.

»Το πλοίο αποτελεί τον πρώτο και θεμελιώδη σύνδεσμο στην εφοδιαστική αλυσίδα και η κινητή και σιωπηλή υποδομή που δημιουργεί θέσεις εργασίας τόσο επί αυτού όσο και στην ξηρά. […] Οι προκλήσεις που αναμένουν την “αφύπνιση της θαλάσσιας κουλτούρας μας” είναι πολλές: από τη στρατηγική για την καταπολέμηση της θαλάσσιας πειρατείας έως την κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των μεταναστευτικών κυμάτων και, πάνω από όλα, το υλικοτεχνικό χάσμα σε σύγκριση με τον έντονο ανταγωνισμό άλλων λιμένων. Αυτές είναι ορισμένες από τις προκλήσεις τις οποίες η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, μόνο εφόσον δύναται να λειτουργήσει σε επίπεδο κοινών κανόνων και ανταγωνιστικότητας».

Φωτό: Barbara Iandolo/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.