Ναυτιλία γραμμών: Ενίσχυση του δικτύου της TradeLens

Ναυτιλία γραμμών: Ενίσχυση του δικτύου της TradeLens

99
Ναυτιλία γραμμών: Ενίσχυση του δικτύου της TradeLens

Η εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών International Container Terminal Services, Inc. (ICTSI) υπέγραψε συμφωνία, με την οποία 31 τερματικοί διαχείρισής της θα συνδεθούν με την ψηφιακή πλατφόρμα TradeLens.

Η TradeLens αναπτύχθηκε από τις A.P. Moller-Maersk και IBM, έχει ως βάση το blockchain και χρησιμοποιείται ευρέως στη liner ναυτιλία. Με αυτή την κίνηση, η ICTSI θα έχει μια πιο ακριβή πληροφόρηση για την κίνηση των φορτίων πριν από την άφιξη πλοίων σε τερματικούς σταθμούς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Η παρακολούθηση των εμπορευματοκιβωτίων μέσω της ανταλλαγής δεδομένων στο δίκτυο της πλατφόρμας επιτρέπει τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που χρησιμοποιούν δεδομένα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

«Δοκιμάζουμε το σύστημα και μεταφέρουμε πληροφορίες σχετικά με διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης και ελλιμενισμού πλοίων μέσω της πλατφόρμας blockchain. Μετά την πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος, θα έχουμε τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε τη συνεργασία μας με ρυθμιστικές αρχές», ανέφερε ο Brian Hibbert, Vice President και Chief Information Officer της ICTSI.

Το οικοσύστημα της TradeLens περιλαμβάνει 175 οργανισμούς και ενσωματώνει δεδομένα περισσοτέρων των 600 λιμένων και τερματικών. Έχει δε συμβάλει ήδη στην παρακολούθηση της αποστολής 30 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: Tom Fisk/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.