Κίνα: Τι μέλλει γενέσθαι με το πετρέλαιο;

Κίνα: Τι μέλλει γενέσθαι με το πετρέλαιο;

180
Κίνα: Τι μέλλει γενέσθαι με το πετρέλαιο;

Σταθερή πτώση σημειώνουν οι εισαγωγές αργού της Κίνας, με το ρεκόρ των 13 εκατ. βαρελιών την ημέρα για τον μήνα Ιούνιο να μοιάζει πλέον μακρινό.

Πιο συγκεκριμένα, οι πετρελαϊκές εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν πτώση κατά 1,77 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τον μήνα Αύγουστο, στα 11,21 εκατ., ενώ τον Σεπτέμβριο οι εν λόγω εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με τον Αύγουστο, λόγω της ελάφρυνσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού σε πολλά κινεζικά λιμάνια.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το μέλλον των κινεζικών εισαγωγών πετρελαίου, αυτό μοιάζει μάλλον δυσοίωνο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αναλυτές του κλάδου, καθώς τα αποθέματα αργού της χώρας αυξάνονται σημαντικά και η ζήτηση από τις χώρες στις οποίες η Κίνα παρέχει το εισαγόμενο πετρέλαιο είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Με την ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης να είναι αβέβαιη, καθώς οι περισσότερες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα Covid-19, ο ρόλος της Κίνας για την επιστροφή της ζήτησης του μαύρου χρυσού στα επιθυμητά επίπεδα θα είναι σίγουρα καθοριστικός.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.