Κίνα- Αυστραλία: Το μποϋκοτάζ που χτυπά και τη ναυτιλία

Κίνα- Αυστραλία: Το μποϋκοτάζ που χτυπά και τη ναυτιλία

3061
Κίνα- Αυστραλία: Το μποϋκοτάζ που χτυπά και τη ναυτιλία

Σε περαιτέρω κρίση εισέρχονται οι διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις Κίνας- Αυστραλίας. Το Πεκίνο αναμένεται ότι θα απαγορεύσει άμεσα και τις εισαγωγές σιταριού από την Αυστραλία, τινάζοντας στον αέρα συμφωνίες αξίας 394 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, αγαθά και προϊόντα όπως το κριθάρι, η ζάχαρη, το κόκκινο κρασί, η ξυλεία, ο άνθρακας, ο αστακός, τα μεταλλεύματα χαλκού και τα συμπυκνώματα χαλκού από την Αυστραλία, αναμένεται ότι θα  αποκλειστούν από την Κίνα.

Η απαγόρευση εκφόρτωσης και εμπορίας των παραπάνω προϊόντων, πρώτων υλών ή αγαθών εντός της Κίνας ισχύει ακόμη και αν έχουν ήδη φορτωθεί σε πλοία που κατευθύνονται προς κινεζικούς λιμένες. Το Πεκίνο κοινοποίησε ήδη τις απαγορεύσεις για τα συγκεκριμένα είδη φορτίων σε όλους τους φορείς εμπορίου και μεταφορών στην Κίνα. Ωστόσο τα διεθνή πρακτορεία και τα αυστραλιανά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς του Πεκίνου δεν έχουν εκδώσει επίσημη  ανακοίνωση για τους λόγους του μποϋκοτάζ αυστραλιανών προϊόντων. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές και ναυλομεσιτικούς οίκους, η Κίνα στρέφεται προς άλλες γειτονικές αγορές για την εισαγωγή πρώτων υλών και ειδικά φορτίων άνθρακα που είναι απαραίτητος για αρκετές βιομηχανικές περιοχές της χώρας, ειδικά κατά τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.