Liner ναυτιλία: Τα θετικά μηνύματα έρχονται από την Cosco

Liner ναυτιλία: Τα θετικά μηνύματα έρχονται από την Cosco

241
Liner ναυτιλία: Τα θετικά μηνύματα έρχονται από την Cosco

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε πρόσφατα η Cosco Shipping Ports Limited, μία εκ των κορυφαίων διαχειριστριών εταιρειών λιμένων στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα και κέρδη της τάξεως των $270 εκατ. (+6% σε ετήσια βάση) και $70,5 εκατ. (+5,9% σε ετήσια βάση) αντίστοιχα. Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια που διαχειρίζεται η Cosco ανήλθε σε 33.462.086 TEUs, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,3%. Ως εκ τούτου, για το εννιάμηνο, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα $722,7 εκατ., καταγράφοντας ετήσια πτώση 6,5%, ενώ μείωση κατά 22,9% σημειώθηκε και στα κέρδη της Cosco για το α΄ εννιάμηνο.

Ως απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης ελέω της πανδημίας, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά υποχώρησε το γ΄ τρίμηνο κατά 4,1%, στα 1.287.109 TEUs.

«Παρά το γεγονός ότι οι χώρες ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν προκλήσεις από την πανδημία, η Cosco Shipping Ports Limited βελτίωσε τα κέρδη της και τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το γ΄ τρίμηνο» τονίζεται στην ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας.

Φωτό: Franck Barske/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.