Σαουδική Αραβία: Καμία διάθεση «υποτίμησης» του πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: Καμία διάθεση «υποτίμησης» του πετρελαίου

117
Σαουδική Αραβία: Καμία διάθεση «υποτίμησης» του πετρελαίου

Ως μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον «αποκλεισμό» του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από την παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz bin Salman, σε δήλωσή του στο Singapore Energy Summit τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κρατικές πηγές στη Σαουδική Αραβία και ο ενεργειακός κολοσσός της χώρας, Saudi Aramco, η ζήτηση του πετρελαίου δεν έχει φτάσει ακόμη στα υψηλότερα επίπεδα και αμφότερες οι πηγές ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη.

Ωστόσο, η Aramco δεν φαίνεται να θορυβείται από τις εκτιμήσεις του OPEC+ και του International Energy Agency (IEA), καθώς σκοπεύει να προβεί σε διπλασιασμό της πετρελαιοπαραγωγής της, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά conglomerates, τα οποία δεσμεύονται να επενδύσουν σε χαμηλές σε εκπομπές άνθρακα πηγές ενέργειας.

Στις αρχές του 2020, πριν η πανδημία του Covid-19 ανατρέψει τις όποιες εκτιμήσεις για το μέλλον του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ο πρόεδρος της Aramco, Yasir Al-Rumayyan, δήλωσε ότι «οι ενεργειακές μεταβάσεις χρειάζονται δεκαετίες, ακόμα και εκατονταετίες, για να πραγματοποιηθούν», υποστηρίζοντας ότι η βιομηχανία θα πρέπει να κινηθεί με αυτό το σκεπτικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.