Κίνηση των κυκλώνων: Πώς επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή;

Κίνηση των κυκλώνων: Πώς επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή;

142
Κίνηση των κυκλώνων: Πώς επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή;

Τις τελευταίες δεκαετίες, η κίνηση των κυκλώνων έχει αλλάξει, με τους ερευνητές του School of Ocean and Earth Science and Technology (SOEST) στη Χαβάη να παρατηρούν αυτή τη μεταβολή στην ταχύτητά τους.

Και άλλες μελέτες, όμως, έχουν καταδείξει πως η ταχύτητα των κυκλώνων από το 1982 και μετά έχει αλλάξει και ότι αυτοί κινούνται αρκετά γρηγορότερα. Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τυφώνες πλέον αδυνατούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, λόγω της αυξημένης ταχύτητάς τους. Επιπροσθέτως, ακόμα και οι κάτοικοι πλησίον περιοχών όπως οι παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ είναι εξοικειωμένοι με τις επιπτώσεις φαινομένων όπως οι τροπικές καταιγίδες αλλά και οι κυκλώνες μικρότερης κλίμακας.

Η αυξημένη ταχύτητα των κυκλώνων αποτελεί μία από τις επιπτώσεις για τις οποίες ευθύνεται η παγκόσμια κλιματική αλλαγή των τελευταίων δεκαετιών. Οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν ενδελεχώς την κίνηση των κυκλώνων, έτσι ώστε να εξαγάγουν περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής σε αυτούς.

Φωτό:  WikiImages/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.