H Saudi Aramco «πρασινίζει» τα πλοία της

H Saudi Aramco «πρασινίζει» τα πλοία της

156
H Saudi Aramco «πρασινίζει» τα πλοία της

Σε συνεργασία με τον νηογνώμονα ABS βρίσκονται τα τμήματα πετρελαιοπαραγωγής και εξαγωγών του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco. Σκοπός του ενεργειακού γίγαντα είναι η λήψη της ένδειξης προστασίας του περιβάλλοντος, Enviro, από τον νηογνώμονα, που εγγυάται ότι και τα 23 πλοία του στόλου του ευθυγραμμίζονται με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Μέχρι στιγμής, η Saudi Aramco έχει λάβει αυτού του είδους την πιστοποίηση για επτά από τα πλοία της, ενώ τα υπόλοιπα δεκαέξι βρίσκονται σε στάδιο επιθεώρησης από τον ABS.
O Marine Department Manager της Αramco, Abdullah Tewairqi, δήλωσε: «Η λήψη του Enviro αποτελεί δείγμα της θέλησης του τμήματός μας να πάμε ένα βήμα πιο πέρα από τη βασική ευθυγράμμιση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς».

Ο Senior Vice President of Global Engineering and Technology του ABS, Patrick Ryan, ανέφερε: «Ο ABS δεσμεύεται να υποστηρίξει τη βιομηχανία στο να εκπληρώσει τους περιβαλλοντικούς της στόχους και η ένδειξη Enviro αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι ο αντίκτυπος προς το περιβάλλον έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη. Υποστηρίζουμε την υλοποίηση του οράματος της Saudi Aramco να διαθέτει έναν πράσινο στόλο».

Φωτό: ABS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.