Ρότερνταμ: Φιλόδοξα projects για την ηλεκτροδότηση των πλοίων

Ρότερνταμ: Φιλόδοξα projects για την ηλεκτροδότηση των πλοίων

223
Ρότερνταμ: Φιλόδοξα projects για την ηλεκτροδότηση των πλοίων

Ο Δήμος του Ρότερνταμ, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ, συνεργάζονται για την υλοποίηση εγχειρημάτων σχετικά με την ηλεκτροδότηση πλοίων που ελλιμενίζονται στον ολλανδικό λιμένα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω projects θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τα πλοία που προσεγγίζουν το Ρότερνταμ, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί και η ποιότητα του αέρα της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι κινητήρες των πλοίων θα λειτουργούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη θα προβούν σε μια σειρά από projects τα οποία θα υλοποιηθούν εντός της επόμενης πενταετίας.

O αντιδήμαρχος για τη Βιωσιμότητα, τον Καθαρό Αέρα και την Ενεργειακή Μετάβαση του Ρότερνταμ, Arno Bonte, δήλωσε ότι το πλάνο αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για την αειφόρο ανάπτυξη του λιμένα, ενώ τόνισε πως «η ηλεκτροδότηση από τη στεριά μάς επιτρέπει να συνδέσουμε τα πλοία με καθαρή πηγή ενέργειας. Αυτό αποτρέπει τόσο την ατμοσφαιρική ρύπανση όσο και την ηχορύπανση, γεγονός που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Φωτό: Razvan Tomescu/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.