Βραζιλία: Άνοδος για τις γεωργικές εξαγωγές Σεπτεμβρίου

Βραζιλία: Άνοδος για τις γεωργικές εξαγωγές Σεπτεμβρίου

79
Βραζιλία: Άνοδος για τις γεωργικές εξαγωγές Σεπτεμβρίου

Αύξηση κατά 4,8% σημείωσαν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων της Βραζιλίας για τον μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με τα έσοδα να αγγίζουν τα $8,56 δισ.

Το βραζιλιάνικο Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι οι εξαγωγές ζάχαρης, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 89,8% για τον εν λόγω μήνα, αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό για τη σημαντική άνοδο του εξωτερικού εμπορίου γεωργικών προϊόντων της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Οι εξαγωγές ακατέργαστης ζάχαρης αυξήθηκαν κατά 113,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, φτάνοντας σε αξία τα $888,38 εκατ., κυρίως χάρη στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση από τις χώρες της Ασίας, καθώς η εγχώρια παραγωγή σε Ινδία και Ταϊλάνδη έχει μειωθεί σημαντικά.

Παράλληλα, οι εξαγωγές προϊόντων σόγιας αυξήθηκαν κατά 3,5%, στα $2,22 εκατ., ενώ αυτές του χοιρινού κρέατος σημείωσαν αύξηση κατά 34,3%, περίπου στα $187,18 εκατ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας, η Κίνα παρέμεινε ο βασικός προορισμός για τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων της Βραζιλίας, εκπροσωπώντας το 27,5% εξ αυτών. Ακολούθησαν οι ΗΠΑ (7,7%) και η Ολλανδία (4%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.