Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, προσβάσιμοι με ηλεκτρικά πορθμεία

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, προσβάσιμοι με ηλεκτρικά πορθμεία

94
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, προσβάσιμοι με ηλεκτρικά πορθμεία

Δύο νέα πορθμεία μηδενικών εκπομπών εξοπλισμένα με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της ABB έλαβαν το πράσινο φως για την έναρξη των δρομολογίων τους στις 6 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ABB, το επιβατικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τους καταρράκτες του Νιαγάρα με τα νέα οικολογικά πλοία της εταιρείας Maid of the Mist.

Τα δύο πλοία φέρουν τα ονόματα «James V. Glynn» και «Nikola Tesla», προς τιμήν του προέδρου της Maid of the Mist και του πρωτοπόρου εφευρέτη και μηχανικού αντίστοιχα. Πρόκειται μάλιστα για τα πρώτα ηλεκτρικά πορθμεία που ναυπηγούνται εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ και διαθέτουν σύστημα μπαταριών της ABB, ισχύος 316 kWh.

«Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους καταρράκτες του Νιαγάρα με πλοία που προστατεύουν το περιβάλλον. Υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή για πλοία με συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης», τόνισε ο Juha Koskela, Marine & Ports Division President της ΑΒΒ.

Φωτό: ABB

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.