Φως στο τούνελ για το παγκόσμιο εμπόριο;

Φως στο τούνελ για το παγκόσμιο εμπόριο;

160
Φως στο τούνελ για το παγκόσμιο εμπόριο;

Πτώση κατά 9,2% αναμένεται να σημειώσει ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου για το υπόλοιπο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Πρόκειται για αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΠΟΕ σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς ο οργανισμός είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο έκθεση η οποία έκανε λόγο για πτώση μεταξύ 13-32%, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκπρόσωποι του ΠΟΕ δήλωσαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι «το παγκόσμιο εμπόριο ανακάμπτει σταδιακά μετά από μια βαθιά πτώση», ενώ πρόσθεσαν ότι τα ενθαρρυντικά δεδομένα του Ιουνίου και του Ιουλίου δημιουργούν αισιοδοξία για την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου για το υπόλοιπο του 2020.

Παράλληλα, οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΠΟΕ σχετικά με την ανάκαμψη του εμπορίου για το 2021 είναι πιο απαισιόδοξες σε σχέση με τις προηγούμενες.

Παρά τις φαινομενικά αισιόδοξες εκτιμήσεις, ο ΠΟΕ προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε θετικό σημάδι σχετικά με την ανάκαμψη του εμπορίου μπορεί κάλλιστα να αντιστραφεί σε περίπτωση νέου μεγάλου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.