Σκωτσέζικα ναυπηγεία: Ψήφος εμπιστοσύνης σε πλοία διπλού καυσίμου

Σκωτσέζικα ναυπηγεία: Ψήφος εμπιστοσύνης σε πλοία διπλού καυσίμου

165
Σκωτσέζικα ναυπηγεία: Ψήφος εμπιστοσύνης σε πλοία διπλού καυσίμου

Σε υπογραφή συμβάσεων αξίας άνω των £ 15 εκατ. με τρεις σκωτσέζικες εταιρείες προέβη η ναυπηγική εταιρεία Ferguson Marine Limited. Σκοπός της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση της ναυπήγησης δύο νεότευκτων πλοίων διπλού καυσίμου, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν στις τακτικές γραμμές CalMac στη δυτική ακτή της Σκωτίας.

Οι εν λόγω συμβάσεις περιλαμβάνουν την παροχή ηλεκτρικού εξοπλισμού αλλά και εξοπλισμού ελέγχου από τη Wärtsilä Ships Electronics Services, την πλήρη εξόπλιση των χώρων για επιβάτες των πλοίων από την Blu Marine και την κατασκευή σωληνώσεων από την Babcock, την Dales Marine και τη McEvoy Engineering.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ναυπηγείο, η ομάδα προμηθειών του συνεχίζει να δουλεύει, προκειμένου κάποιες από τις συμβάσεις, οι οποίες υπεγράφησαν κατά την περίοδο που το ναυπηγείο λειτουργούσε υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία, να ισχύουν και για τη νέα διοίκηση. Παράλληλα, πρόσφατη έκθεση σχετικά με τα κόστη που ανακύπτουν από τη ναυπήγηση των εν λόγω πλοίων υποδεικνύει ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται στα £ 110,3 εκατ., ενώ £ 40 εκατ. επιπλέον θα πρέπει να δαπανηθούν για τον εξοπλισμό τους.

Ο Turnaround Director του Ferguson Marine (Port Glasgow) Ltd, Tim Hair, δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις αποτελούν πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των πλοίων διπλού καυσίμου, ενώ εκτιμά πως θα δημιουργήσουν περισσότερες από 200 νέες θέσεις εργασίας κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Φωτό: Ferguson Marine

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.