H δολοφονία ενός λιμενεργάτη-συνδικαλιστή συσπειρώνει την ITF στην Αφρική

H δολοφονία ενός λιμενεργάτη-συνδικαλιστή συσπειρώνει την ITF στην Αφρική

166
H δολοφονία ενός λιμενεργάτη-συνδικαλιστή συσπειρώνει την ITF στην Αφρική

Η International Transport Workers Federation (ITF) ανακοίνωσε, παραθέτοντας αιχμηρά σχόλια, τον θάνατο του Konan Kouassi Bruno, αναπληρωτή διευθυντή του συνδικάτου Collectif National des Dockers et Dockers Transit pour la Defense de Leurs Droits (CNDD) στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Αν και διενεργείται ήδη επίσημη έρευνα για την εξακρίβωση της αιτίας θανάτου του λιμενεργάτη-συνδικαλιστή, η ITF εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι οι πρώτες ενδείξεις της νεκροψίας συνιστούν ότι ο Kouassi Bruno δολοφονήθηκε.

Καταδικάζοντας τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και υπερασπιζόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματα των συνδικαλιστών και των λιμενεργατών, η ITF προέτρεψε το Υπουργείο Μεταφορών και την κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστού να αντιστρέψουν επειγόντως αυτή την κατάσταση και να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον εργασίας για τους λιμενεργάτες και συνδικαλιστές, το οποίο να μη χαρακτηρίζεται από απειλές, εκφοβισμούς, σωματική βία και ανθρωποκτονίες.

Η ITF δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης και έκανε έκκληση προς τις ιβοριανές δικαστικές αρχές να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες έρευνες για την εξακρίβωση της αιτίας θανάτου του Konan Kouassi Bruno.

Ο πρόεδρος του κλάδου λιμενεργατών της ITF, Paddy Crumlin, δήλωσε: «Μια δειλή πράξη εναντίον ενός άνδρα του οποίου η ζωή ήταν αφιερωμένη στη μάχη για τα δικαιώματα των λιμενεργατών και των εργαζομένων της ναυτιλίας».

Ο Γενικός Γραμματέας της ITF, Stephen Cotton, κατέστησε σαφές πως το εξαιρετικό έργο του Konan Kouassi Bruno θα ωφελήσει σημαντικά τις μελλοντικές γενιές λιμενεργατών.

Φωτό: Tοbin Jones/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.