H πράσινη ναυτιλία, ευκαιρία για την ενίσχυση της απασχόλησης

H πράσινη ναυτιλία, ευκαιρία για την ενίσχυση της απασχόλησης

52
H πράσινη ναυτιλία, ευκαιρία για την ενίσχυση της απασχόλησης

O γενικός γραμματέας του ITF και πρόσφατα διορισμένος στο board του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, Stephen Cotton, σε ομιλία του στο περιθώριο της έναρξης του Ocean Stewardship Coalition αναφέρθηκε στα οφέλη του περιορισμού της κλιματικής αλλαγής για την απασχόληση.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο κ. Cotton τόνισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί σημαντική πρόκληση. «Αλλά, από άποψη απασχόλησης, η μετάβαση σε μηδενικών εκπομπών βιομηχανίες, εάν πραγματοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για τους εργαζομένους ‒ αξιοπρεπείς απολαβές, καλύτερες συνθήκες εργασίας και μεγαλύτερες προοπτικές απασχόλησης», σχολίασε και πρόσθεσε: «Ας είμαστε φιλόδοξοι, αλλά ας είμαστε επίσης θετικοί και ρεαλιστές για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους εργαζομένους».

O γενικός γραμματέας του ITF επισήμανε ότι ο στόχος μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών ανά τον κόσμο απαιτεί τη δράση της ναυτιλίας. Τέλος, υπογράμμισε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία, προς τη μετάβαση αυτή, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών στο εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα σε σχέση με την ασφάλεια και την εκπαίδευση.

Φωτό: Ali Haider/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.