Οι Φιλιππίνες προς την ενίσχυση των αλλαγών πληρωμάτων

Οι Φιλιππίνες προς την ενίσχυση των αλλαγών πληρωμάτων

376
Οι Φιλιππίνες προς την ενίσχυση των αλλαγών πληρωμάτων

Μείωση των λιμενικών τελών κατά 50% δικαιούνται τα πλοία που προσεγγίζουν πλέον τον λιμένα του Capinpin στις Φιλιππίνες προκειμένου να πραγματοποιήσουν αλλαγές πληρωμάτων, σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή των Φιλιππίνων (PPA).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η PPA, ο λιμένας του Capinpin είναι ένα από τα λιμάνια των Φιλιππίνων που θα αποτελέσουν κόμβους για τη διευκόλυνση αλλαγών πληρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο οι Φιλιππίνες προσβλέπουν στην καθιέρωσή τους ως παγκόσμιου σημείου αναφοράς για τις αλλαγές πληρωμάτων, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις δεκατρείς χώρες οι οποίες πρόσφατα δεσμεύτηκαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του IMO για την επίλυση του ζητήματος αλλαγών πληρωμάτων, καθώς και της ανακήρυξης των ναυτικών ως «key workers».

Πέρα από τον λιμένα του Capinpin, τα λιμάνια της Μανίλα και του Subic αποτελούν επίσης κόμβους για τις αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες, ενώ τα λιμάνια Batangas, Davao και Cebu αναμένεται σύντομα να συνεισφέρουν στην επίλυση της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.