Ρωσική επέλαση στα LNG carriers

Ρωσική επέλαση στα LNG carriers

299
Ρωσική επέλαση στα LNG carriers

Στον στόλο της PAO Sovcomflot (SCF Group) εντάχθηκε το νεότευκτο «SCF Barents», πλοίο μεταφοράς LNG, με μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. Η εταιρεία παρέλαβε το πλοίο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, το οποίο και ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Sovcomflot, το πλοίο έχει ναυλωθεί από θυγατρική του ενεργειακού κολοσσού Shell. Η τελετή ονοματοδοσίας έλαβε χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου, με το πλοίο να παίρνει το όνομά του από τον εξέχοντα Ολλανδό πλοηγό και εξερευνητή Willem Barents. Στην τελετή ήταν παρόντες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SCF Group, Igor Tonkovidov, ο πρόεδρος της Shell Russia, Cederic Cremers, και εκπρόσωποι των τριών τραπεζών (ING Bank, KfW IPEX-Bank, και Crédit Agricole) που χρηματοδότησαν τη ναυπήγηση του πλοίου.

Το «SCF Barents» αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά πλοίο της νέας γενιάς Atlanticmax, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. Στην παραγγελία των πλοίων αυτών προχώρησε το SCF Group το 2018. Το πρώτο πλοίο, «SCF La Perouse», παραδόθηκε στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο σχεδιασμός των πλοίων είναι τέτοιος που βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμων τους, ενώ τους επιτρέπει να ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που διέπουν τη ναυτιλία. Επιπλέον, τα εν λόγω πλοία είναι από τα πρώτα παγκοσμίως τα οποία διαθέτουν «boil-off gas partial re-liquefaction systems». Τα συστήματα αυτά μειώνουν σημαντικά τις απώλειες φορτίων κατά την πλεύση καθώς και κατά την αναμονή σε λιμενικές εγκαταστάσεις.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.