Η Saudi Aramco «εκθρονίζει» την Apple

Η Saudi Aramco «εκθρονίζει» την Apple

388
Η Saudi Aramco «εκθρονίζει» την Apple

Στην πρώτη θέση ως μεγαλύτερη σε αξία εταιρεία παγκοσμίως βρίσκεται πλέον ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco. Η Aramco κατάφερε να «εκθρονίσει» την Apple, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε όρους αξίας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, η Aramco κατέστη πλέον η πρώτη εισηγμένη εταιρεία σε όρους κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας τον τεχνολογικό γίγαντα Apple, η οποία διατηρούσε την πρώτη θέση παγκοσμίως από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, όταν οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας κατέγραψαν ράλι, απόρροια των οικονομικών μέτρων της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής, για τον μήνα Σεπτέμβριο, η τιμή της μετοχής της Aramco έχει καταγράψει αύξηση κατά 1,1% στο χρηματιστήριο Tadawul, ενώ οι μετοχές της Apple σημείωσαν πτώση κατά 17%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την 3η Σεπτεμβρίου, η Apple είδε περισσότερα από $180 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της να χάνονται, το μεγαλύτερο ποσό που έχει απολέσει αμερικανική εισηγμένη εταιρεία σε μία μόλις ημέρα.

Παράλληλα, η μετοχή της Aramco παραμένει ιδιαίτερα ανθεκτική, παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, χάρη στη διανομή τεράστιων μερισμάτων. Μετά το sell-off των τεχνολογικών μετοχών κατά τις περασμένες δύο εβδομάδες, η αξία της Apple ανέρχεται στα $1,9 τρισ., λίγο χαμηλότερα από αυτήν της Aramco.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.