Πιο κοντά από ποτέ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Πιο κοντά από ποτέ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

386
Πιο κοντά από ποτέ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Τον αέρα μιας νέας εποχής μεταφορών φέρνει το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της SkyDrive, το οποίο σε πρόσφατη επίδειξή του πραγματοποίησε πτήση τεσσάρων λεπτών.

Το όχημα SD-03 τροφοδοτείται από οκτώ ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες και η κατασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014. Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις πτητικές του δυνατότητες, απορία φαίνεται να γεννά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη SkyDrive, πρόκειται στην ουσία για αυτοκίνητο, αν και το όχημα δεν διαθέτει ρόδες. Το γεγονός αυτό καθιστά το εν λόγω όχημα λιγότερο ευκίνητο στο έδαφος, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, όταν αυτά βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος.

Ως εκ τούτου, το SD-03 φαίνεται να είναι περισσότερο ένα drone που μπορεί να μεταφέρει έναν άνθρωπο τη φορά παρά ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία, η οποία χρηματοδοτείται από την Toyota, επιμένει πως όντως πρόκειται για αυτοκίνητο. Περισσότερη έκπληξη από τον χαρακτηρισμό του εν λόγω οχήματος, ωστόσο, προκαλεί η είδηση ότι η SkyDrive σκοπεύει να λανσάρει το όχημα στην αγορά περί το 2023.

Φωτό: skydrive2020.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.