ExxonMobil: ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου στη Νότια Αμερική

ExxonMobil: ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου στη Νότια Αμερική

179
ExxonMobil: ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου στη Νότια Αμερική

Τη 18η ανακάλυψη πετρελαίου στα παράκτια πεδία της Γουιάνα ανακοίνωσε πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil. H νέα ανακάλυψη αφορά την πηγή Redtail-1 και αυξάνει σημαντικά τους ανακτήσιμους πετρελαϊκούς πόρους στο πεδίο Stabroek, το οποίο εκτείνεται σε 26.800 τ.μ.

Το νέο κοίτασμα βρίσκεται 1,5 μίλι βορειοδυτικά του Yellowtail. H ΕxxonMobil πραγματοποίησε την πρώτη της εμπορική ανακάλυψη στη Γουιάνα το 2015, ενώ η παραγωγή ξεκίνησε το 2019 από την πλωτή μονάδα Liza Destiny. Η παραγωγική ικανότητα του εν λόγω FPSO αγγίζει τα 120.000 βαρέλια/ημέρα, με τον αμερικανικό κολοσσό να εντείνει τις εργασίες του για το Liza Phase 2 project, του οποίου η έναρξη της παραγωγής αναμένεται το 2022 και θα ανέλθει σε 220.000 βαρέλια πετρελαίου/ημέρα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ExxonMobil σημειώνει ότι η ανάπτυξη τέτοιων projects εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας και των συνεργατών του, ενώ αποτελεί και «πηγή αξίας» για τη Γουιάνα.

Φωτό: Orsted/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.