Ανγκόλα: Σε τροχιά ανάκαμψης η πετρελαιοπαραγωγή

Ανγκόλα: Σε τροχιά ανάκαμψης η πετρελαιοπαραγωγή

79
Ανγκόλα: Σε τροχιά ανάκαμψης η πετρελαιοπαραγωγή

Μια νέα στρατηγική ανάκαμψης του ενεργειακού της κλάδου αναπτύσσει η Ανγκόλα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANGOP, η εν λόγω στρατηγική εστιάζει στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας έως και 57 εκατ. βαρέλια.

Το πλάνο θα λάβει χρηματοδότηση $679 εκατ. από ξένους επενδυτές και $188 εκατ. από το κράτος της Ανγκόλας. Σκοπός είναι η αλλαγή του σκηνικού σχετικά με τις δυσοίωνες προοπτικές της παραγωγής πετρελαίου της χώρας καθώς και η αύξηση των εσόδων της, τα οποία, συνεπικουρούμενης της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση.

Το ANGOP αναφέρει ότι η εν λόγω πρωτοβουλία εκτιμάται πως θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της χώρας κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως το 2040, ενώ θα συμβάλει και στην ανακάλυψη 17,5-27 τρισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Φωτό: Nelson Brito/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.