Κινεζική χείρα βοηθείας στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν

Κινεζική χείρα βοηθείας στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν

244
Κινεζική χείρα βοηθείας στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν

Σημαντική είναι η προσφορά της Κίνας προς το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν, επιβεβαιώνοντας τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, το πακιστανικό Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχύσει τον στόλο του με προηγμένης τεχνολογίας πολεμικά πλοία κινεζικής κατασκευής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κίνα θα προβεί στην κατασκευή τριών ακόμη φρεγατών τύπου 054, οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την προστασία των χωρικών υδάτων του Πακιστάν.

Η τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο από τα τέσσερα πλοία έλαβε χώρα στο κινεζικό κρατικό ναυπηγείο της Σαγκάης, Hudong Zhonghua, την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Οι φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα αντιαρματικά όπλα και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν, τα πλοία αυτά θα αποτελέσουν τα πλέον προηγμένης τεχνολογίας αποκτήματα του πακιστανικού στόλου, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ειρήνης εντός των χωρικών υδάτων της χώρας, ενώ παράλληλα θα διπλασιάσουν τη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Το Πακιστάν αναμένεται να έχει στην κατοχή του και τις υπόλοιπες τρεις φρεγάτες μέχρι και το 2021.

Φωτό: Pakistan Navy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.