Ο κυκλώνας Λόρα σαρώνει τον Κόλπο του Μεξικού

Ο κυκλώνας Λόρα σαρώνει τον Κόλπο του Μεξικού

261
Ο κυκλώνας Λόρα σαρώνει τον Κόλπο του Μεξικού

Ο κυκλώνας Λόρα ενισχύθηκε στην κατηγορία 2 στον Κόλπο του Μεξικού και κατευθύνεται προς τις ακτές της Λουιζιάνας και του Τέξας, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ο κυκλώνας, ο οποίος εντοπίζεται αυτήν τη στιγμή περίπου 610 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γκάλβεστον του Τέξας, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν με 165 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Τοποθετώντας σάκκους με άμμο μπροστά στις πόρτες, ασφαλίζοντας τα παράθυρα, ή εκκενώνοντας τα σπίτια τους, οι κάτοικοι της Λουιζιάνας και του νότιου Τέξας ετοιμάζονται να τον αντιμετωπίσουν. Ο Λάουρα προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων στην Αϊτή και την Δομινικανή Δημοκρατία και σημαντικές πλημμύρες.

Το NHC προειδοποίησε για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές του Τέξας, της Λουιζιάνας και του Άρκανσο.

“Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο ο Λόρα να γίνει ένας (κυκλώνας) της κατηγορίας 4″, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, την ώρα που η πολιτεία του συνεχίζει να αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα προειδοποίησε κυρίως για ανεμοστρόβιλους και πολύ ισχυρούς ανέμους που αναμένονται στην πιο δασώδη περιοχή της πολιτείας.

Σε σύγκριση με τον κυκλώνα κατηγορίας 3 Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες και στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους το 2017, “αυτός θα είναι περισσότερο ένας τυφώνας με ισχυρούς ανέμους”, σημείωσε ο κυβερνήτης.

Ο Λόρα απειλεί επίσης τα μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου στην Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνας και στο Μπόμοντ/Πορτ Άρθουρ του Τέξας, τα οποία βρίσκονται κοντά στην ακτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.