Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε βραχονησίδα

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε βραχονησίδα

1143
Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε βραχονησίδα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο επιβατηγό πλοίο «Εξπρες Πήγασος», από πιθανή πρόσκρουση, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, σε αβαθή πλησίον της ν. Αρμάθιας.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Σητείας για τους λιμένες ν. Κάσου – ν. Καρπάθου – ν. Χάλκης – ν. Ρόδου, με σαράντα δύο (42) επιβάτες, δέκα (10) Ε.Ι.Χ. οχήματα, τρία (03) δίκυκλα και ένα (01) Φ/Γ και κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα στον λιμένα Φρυ της Κάσου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κάσου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Εξπρες Πήγασος», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Φωτό: Ορέστης Παναγιώτου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.