Η Βενεζουέλα στη σκακιέρα Τραμπ για την επανεκλογή του; 

Η Βενεζουέλα στη σκακιέρα Τραμπ για την επανεκλογή του; 

195
Η Βενεζουέλα στη σκακιέρα Τραμπ για την επανεκλογή του; 

Τέλος στις εξαιρέσεις ορισμένων εταιρειών από τις κυρώσεις στην εμπορία πετρελαίου με τη Βενεζουέλα σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση Τραμπ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει διορία μέχρι και τον Οκτώβριο, προκειμένου οι εταιρείες που λαμβάνουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα να ολοκληρώσουν τις εν λόγω συναλλαγές τους με το λατινοαμερικανικό κράτος.

Παρά τη συνεχή άσκηση πίεσης της Ουάσιγκτον με κυρώσεις και άλλα μέτρα, το καθεστώς Μαδούρο συνεχίζει απτόητο, γεγονός που έχει ενοχλήσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ωστόσο, με τις αμερικανικές εκλογές να πλησιάζουν, η στάση της Ουάσιγκτον αναμένεται να γίνει ολοένα και σκληρότερη απέναντι στην κυβέρνηση Μαδούρο και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες πετρελαίου και χρυσού της χώρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν στερήσει από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας (PDVSA) τους περισσότερους από τους πελάτες της, ενώ παράλληλα οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας έχουν σημειώσει τεράστια πτώση, φτάνοντας κάτω από τα 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Πολλές ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρείες συνεχίζουν να προμηθεύονται πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, έχοντας λάβει το πράσινο φως του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Μεταξύ των εν λόγω εταιρειών, είναι η Eni, η Repsol και η Reliance Industries. Εάν τα δημοσιεύματα επαληθευτούν, οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες με την PDVSA το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.